Over ons

Stichting Sport Promotie Bonaire (SSPB) is de drijvende kracht achter Beach Tennis Bonaire (BTB). Dankzij de initiatieven van BTB kan iedere inwoner of bezoeker van Bonaire dagelijks gratis genieten van deze spectaculaire sport. Hiermee stimuleert BTB de gezondheid en sociale cohesie op Bonaire en draagt ze bij aan de promotie van Bonaire als ‘sport-vakantie-bestemming’.

Faciliteiten

BTB faciliteert, in samenwerking met Coco Beach, vier permanente velden waar iedere beach tennisser op mag spelen. De velden worden door BTB onderhouden en regelmatig voorzien van nieuwe lijnen en zand. BTB is continu bezig haar accommodatie verder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan schaduwplekken, omheining en verlichting. Om de sport toegankelijk te maken voor iedereen, stelt BTB gratis rackets en ballen ter beschikking. Deze zijn te leen bij de bar van Coco Beach.

Evenementen

BTB organiseert maandelijks toernooien, competities, trainingen en andere beach tennis-gerelateerde activiteiten. Voor deelname aan evenementen wordt een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Ranking

Om alle spelers blijvend te motiveren heeft BTB sinds 2017 een officiële ranking. Iedereen die een ranking-toernooi speelt, komt automatisch op de ranking van Beach Tennis Bonaire. Klik hier voor meer informatie over de ranking.